Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 4 dec 2016 / 21:45 uur

Dodental brand Oakland nu 30, blijft stijgen

Het dodental van een verwoestende brand in Oakland, Amerika blijft oplopen. Vrijdagavond liep een feest in een pakhuis dramatisch af, toen er tijdens het feest een grote brand ontstond. Er zijn inmiddels officieel dertig doden, maar dat aantal kan nog oplopen.

Zondag werden er nog steeds lichamen uit het afgebrande gebouw gehaald. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het de dodelijkste brand uit de geschiedenis van Oakland. Het verwoeste pakhuis wordt de komende dagen nog doorzocht. Autoriteiten vragen familie van vermisten om DNA af te staan, zodat de identiteit van slachtoffers onderzocht kan worden.

Geen brandstichting

Het is nog steeds onduidelijk of het gebouw waar de brand uitbrak was uitgerust met brandalarmen. Een chef van de dienstdoende brandweer vertelde aan ABC News dat de emotionele impact op brandweerlieden die de lichamen in het gebouw vonden enorm is.

Na de eerste onderzoeken lijkt het erop dat de brand is ontstaan door kortsluiting of problemen met de elektriciteit en niet door brandstichting. Toen de brand begon, viel de elektriciteit uit. De enorme vuurzee blokkeerde de enige uitgang van het pakhuis, waardoor het voor de aanwezige mensen moeilijk was het gebouw te verlaten.
Dankzij de brand stortte het dak van het pakhuis in, dat op de tweede verdieping van het pand viel. Volgens de pers waren er ten tijde van de brand zestig tot zeventig mensen in het pakhuis aanwezig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dodental brand Oakland nu 30, blijft stijgen
Sluiten