Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 5 dec 2016 / 15:37 uur

Dit zijn de mooiste avonturen in de slaaptrein

Na een eeuw komt er een einde aan de slaaptrein in Nederland. Op vrijdag 9 december vertrekt de laatste City Night Line naar Basel en Metro mag hiervoor twee retourtickets weggeven. We vroegen jullie om hiervoor spannende of romantische belevenissen in de nachttrein in te sturen. De winnaar van de lezerspoll is Veronica met haar verhaal over de liefde van haar net overleden opa voor Zwitserland die hij heeft overbracht op zijn kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Maar omdat er zoveel mooie inzendingen waren, geven we jullie de door jullie gekozen top 3.

1. De liefde van mijn opa voor Zwitserland

Ik schrijf dit verhaal terwijl ik aan het bed van mijn 90-jarige opa waak die gisteren is overleden. Mijn opa heeft menig vakantie in Zwitserland doorgebracht en zijn liefde voor dit land op zijn kinderen, klein- en achterkleinkinderen overgebracht. Tijdens zijn ziekte zei hij vaak nog één keer naar Zwitserland te willen. Een paar maanden geleden was het zover. Met de City Night Line. En hoewel onze dementerende opa vaak verteld moest worden waar ze naartoe gingen, heeft hij met volle teugen genoten. Zijn oudste achterkleinkind van 10 is ook gek op Zwitserland én treinen. Ook hij wil al jaren naar Zwitserland, met de City Night Line. Ik hoop dat mijn neefje zijn eerste en laatste rit met de slaaptrein mee mag maken. Veronica Adams

2. Vertraging door sneeuwballengevecht

Ik hielp twee meisjes die we in de nachttrein hadden ontmoet met hun koffers bij het uitstappen in Dortmund. Het perron lag vol sneeuw. Lachend wierp ik een sneeuwbal naar hen toe. Lachend wierpen ze er een terug. Ik wierp snel een tweede. Iets te snel. Hij raakte een conducteur vol in zijn gezicht. ‘Kom herüber’, brulde hij. Ineens stonden er vijf conducteurs. Ze bukten voorover, graaiden in de sneeuw en begonnen sneeuwballen onze kant op te werpen. En zo stonden wij, twee jongens in maatpak, om half 3 ’s nachts in het licht van de spoorlampen een sneeuwballengevecht te houden met conducteurs van de Deutsche Bahn. ’s Ochtends bleek de trein 20 minuten te laat te zijn vertrokken, waardoor de Nederlandse ochtendspits nu overhoop lag. Stiekem waren we een beetje trots. Leo van Brussel

3. Op z’n sokken in verkeerde trein

Wintersportvakantie naar Oostenrijk. Met zes personen in een coupé met bagage en ski’s was best wel krapjes. Eén van mijn reisgenoten, Gerard, kon ’s nachts vanwege een verkoudheid niet goed slapen. Daarom besloot hij om even een wandelingetje op zijn sokken door de trein te maken. Even later vond hij een zitrijtuig waar hij maar is gaan zitten. Het duurde niet lang voordat hij wegdommelde. De volgende ochtend, nog voor de trein in München aankwam, kwam de conducteur onze couchette binnen met de mededeling dat Gerard niet meer bij ons in de trein zat, maar in Basel was terechtgekomen. Tijdens de reis is de trein gesplitst in een deel naar Innsbruck en een deel naar Basel. Laat Gerard nu net in het gedeelte naar Basel zijn gaan zitten. Zonder geld en op z’n sokken. We hebben hem moeten halen. Pieter van der Wal

Dit zijn samenvattingen van de inzendingen. Klik hier voor de volledige verhalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit zijn de mooiste avonturen in de slaaptrein
Sluiten