Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 13 dec 2016

Directeur die Obama ‘aap’ noemde, heeft baan terug

De recent ontslagen directeur van een grote Amerikaanse non-profitorganisatie, die Michelle Obama een ‘aap op hakken’ noemde, heeft haar baan weer teruggekregen. Eind december pakt ze haar werkzaamheden weer op, meldt USA Today.

Directrice die Obama 'aap' noemde, heeft baan terug
Foto: Screenshot Care2Petitions

‘Aap op hakken’

Op 15 november raakte Pamela Ramsey Taylor, directeur van de door de overheid gesubsidieerde stichting Clay County Development Corporation, die zich bezighoudt met dienstverlening voor ouderen en armen, haar baan kwijt. Dat kwam omdat ze een beledigende opmerking had gemaakt over de First Lady van de Verenigde Staten, Michelle Obama. Ze noemde Obama een ‘aap op hakken’ en kon niet wachten tot Melania Trump het witte huis zou betrekken. Ze bood nadien wel haar excuses aan, maar dat bleek niet genoeg: ze werd ontslagen.

Directrice die Obama 'aap' noemde, heeft baan terug
Melania Trump. Foto: ANP

Schorsing

Het ontslag was echter maar van korte duur. De vrouw heeft haar baan weer terug en begint op 23 december weer aan haar werkzaamheden. Haar ‘ontslag’ zou alleen gaan om een tijdelijke schorsing die op 23 december weer afloopt.

Ex-burgemeester

De ex-burgemeester van Clay, Beverly Whaling, die op de post van Taylor reageerde, keert niet meer terug in functie. Zij kwam ook onder vuur te liggen en nam op 16 november ontslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Directeur die Obama ‘aap’ noemde, heeft baan terug
Sluiten