Puck Roest
Puck Roest Nieuws 6 dec 2016 / 14:58 uur

Deze waaghalzen schaatsten al op natuurijs

Op een aantal plekken in ons land kan het weer: schaatsen op natuurijs. De afgelopen dagen stapten de echte durfals al op het ijs.

Vorige week woensdag verschenen er al foto’s en filmpjes op Twitter van fanatiekelingen uit Helmond, Heerenveen en bij de Leersumse Plassen.

Maar na afgelopen weekend konden er echt meters gemaakt worden. Op dinsdagochtend was het ijs op veel plekken zo’n vijf centimeter dik. Zo schaatste Johan van den Hoogen dinsdagmiddag op de Wageningse uiterwaarden en werden ook in het noorden van Nederland de ijzers ondergebonden.

Korte duur

Helaas voor de schaatsfans blijft het de komende dagen boven de nul. Het wordt de komende dagen bewolkt en aan het einde van de week gaat het regenen. Volgens Weeronline is het komende weekend zacht voor de tijd van het jaar met ’s middags een graad of 10 en in de nachten een graad of 7. Veel ruimte voor de zon is er niet en de kans op regen neemt verder toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze waaghalzen schaatsten al op natuurijs
Sluiten