Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 12 dec 2016

Chauffeur PostNL ontslagen na bericht over aanslagen

Een chauffeur van PostNL is maandag ontslagen vanwege een bericht op Facebook. De man schreef na de bomaanslag in Istanbul dat hij het betreurde dat er niet meer mensen waren omgekomen.

De chauffeur uit Zwolle schreef onder een Facebookbericht van deze krant over de aanslagen: „Jammer dat er maar 29 doden zijn, hadden er veel meer mogen zijn. Die 29 komen gelukkig niet hierheen, top.”

Foto: Facebook

Zijn reactie zorgde voor veel ophef op social media. „De dood van onschuldige mensen toejuichen kan niet. Als staatsbedrijf moet u dit soort tuig ontslaan”, schrijft iemand. „Een mens met een hart zou dit niet kunnen schrijven, niet eens kunnen denken”, schrijft een ander.

Ontslag door PostNL

PostNL laat via Twitter weten per direct afscheid van de chauffeur te nemen. „Vanwege de onacceptabele uitspraken past de chauffeur niet in ons bedrijf. We nemen per direct afscheid van hem.”

Het bedrijf liet zondag al weten „nadrukkelijk afstand te doen van de ongepaste online-uitingen van de chauffeur.” De chauffeur in kwestie was niet bereikbaar voor commentaar.

Bij de aanslag in Istanbul kwamen volgens de meest recente berichten 44 mensen om het leven en raakten 155 mensen gewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Chauffeur PostNL ontslagen na bericht over aanslagen
Sluiten