Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 15 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Beruchte dievegge (86) alweer opgepakt

Ze stal al voor tienduizenden euro’s aan juwelen en heeft een ‘carrière’ van ruim zestig jaar, maar toch wil de beruchte winkeldief Doris Payne nog niet van pensioen weten. De 86-jarige Amerikaanse werd deze week weer opgepakt voor diefstal.

Dit keer stal ze een ketting ter waarde van 1995 dollar, ruim 2000 euro, uit een warenhuis in Atlanta. Ze werd echter op heterdaad betrapt en zit nu vast in afwachting van de rechtszaak, schrijft The Guardian.

Waarschuwing

In de zestig jaar dat Payne actief is als winkeldief, heeft ze voor tienduizenden euro’s aan sieraden ontvreemd uit winkels en warenhuizen. Al in de jaren ’70 van de vorige eeuw waarschuwde de Amerikaanse juweliersvereniging in nieuwsbulletins voor de criminele activiteiten van Payne.

De hoogbejaarde dievegge heeft een aantal keer vastgezeten maar wist ook vaak uit handen van de politie te blijven door schuilnamen te gebruiken. Ze werd beroemd bij het grote publiek door de documentaire The Life and Crimes of Doris Payne.

Uiterlijk

Wie naar Payne kijkt, zal niet meteen denken dat ze een beruchte crimineel is. Volgens de vrouw zelf maakt dat het juist zo makkelijk om te stelen. „Ik hoef vrij weinig te doen als ik een winkel inloop”, vertelde ze destijds. „Ik bepaal niet wat ik ga stelen, ik vraag niet naar sieraden van 10.000 dollar. Ze bieden het me gewoon aan, op basis van mijn uiterlijk.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Beruchte dievegge (86) alweer opgepakt
Sluiten