Metro
Metro Nieuws 29 dec 2016 / 10:40 uur

Satudarah geeft 10.000 euro voor gouden tip explosie

Wie gooide vorige week een explosief door de voordeur van een Satudarah-lid uit Enschede? Dat wil de motorclub graag weten. Wie de gouden tip geeft, krijgt 10.000 euro beloning, meldt Tubantia donderdag.

Stevig vuurwerk

Bij de ontploffing raakte niemand gewond. Volgens de politie ging het om een handgranaat, Satudarah zelf spreekt van stevig vuurwerk. Bij het huis van het Satudarah-lid, Laurence Sapulette, hangen bewakingscamera’s. Hij denkt dat de daders in een zwarte Volkswagen reden. Hij sluit uit dat het om intimidatie of een afrekening gaat, „ik heb met niemand ruzie". Sapulette belooft ook dat hij niet voor eigen rechter zal spelen als iemand de gouden tip geeft.

‘Dit mag’

De politie heeft geen moeite met de beloning. „Het komt vaker voor dat mensen zelf een beloning uitloven om een misdrijf op te kunnen lossen. Dat mag. Als de informatie maar met ons wordt gedeeld. Wij zijn de opsporende instantie in Nederland."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Satudarah geeft 10.000 euro voor gouden tip explosie
Sluiten