Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 9 dec 2016

Belgisch bedrijf gaat chips plaatsen bij werknemers

De deur opendoen met je vinger? Voor een aantal werknemers van het bedrijf New Fusion in Mechelen is dat vanaf volgende week mogelijk. Het bedrijf New Fusion in Mechelen gaat volgende week een chip inplanteren bij een aantal van zijn personeelsleden. Met de chip kunnen ze onder meer de deuren van het bedrijf openen.

Zes van de twaalf personeelsleden hebben zich vrijwillig aangemeld, meldt Nieuwsblad. De chip wordt al gebruikt voor honden en katten en New Fusion zal de chips nu ook bij het personeel gaan implementeren.

„Het idee is ontstaan op een van onze ‘overlegvrijdagen", zegt bedrijfsleider Vincent Nys tegen het Nieuwsblad. „Eén van mijn werknemers was op zoek naar een praktische manier om te ontsnappen aan al die verschillende badges, toegangskaarten en scans. Toen kwamen we op het idee om een chip te ontwikkelen, die alle informatie bundelt onder de huid."

Visitekaartjes uitwisselen via chip

De chip is ongeveer 2 millimeter dik en 1 cm lang en zal worden ingeplant met een dikke naald tussen de wijsvinger en duim. Naast het openen van deuren biedt de chip ook nog andere mogelijkheden. Er zit een geheugen in, zodat het visitekaartje van het bedrijf kan worden ingevoerd. Als je met een smartphone langs de chip gaat, dan kunnen de werknemers contactloos hun kaartje overhandigen aan de andere persoon.

Tot nu toe zijn het nog alleen de mannen die het aandurfde om de chips te laten inbrengen. Volgens de bedrijfsleider hebben mannen net iets meer met technologie en zijn de vrouwen misschien eerder bang voor de pijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Belgisch bedrijf gaat chips plaatsen bij werknemers
Sluiten