Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 23 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Agent (29) die terrorist doodschoot nationale held

Ze zijn jong, en een van de twee is nog maar 9 maanden in dienst van de Italiaanse politie. Toch hebben agenten Luca Scatà en Cristian Movio een heldenstatus gekregen, omdat zij terreurverdachte Anir Amri doodden.

Het was het nieuws waar heel Europa een paar dagen op moest wachten: Anis Amri, de man die maandag met ene vrachtwagen op een kerstmarkt in Berlijn inreed, was gevonden en zelfs gedood. Hij was in Milaan aangehouden door twee jonge agenten, die het verdacht vonden dat een Amri om 03:00 ‘s nachts alleen bij een verlaten treinstation stond.

Moedig

Toen de agenten Amri op zijn gedrag aanspraken, trok de terrorist een pistool. Hij schoot, waarbij Movio gewond raakte aan zijn schouder. De 29-jarige Scatà, een politieman in opleiding, schoot Amri daarop dood.

De agenten deden gewoon hun werk, maar in Italië en ook daarbuiten worden ze geroemd om hun daad. ,,Ze hebben uitstekend werk verricht en heel moedig gehandeld”, aldus de Duitse minister van Binnenlandse Zaken De Maizière vrijdag. Met Movio gaat het naar omstandigheden goed, hij herstelt nog van zijn verwondingen in een ziekenhuis.

https://www.facebook.com/lucascataeroemondiale/posts/1619389511697966

Bij de aanslag maandag in Berlijn kwamen twaalf mensen om het leven. In de vrachtwagen werden vingerafdrukken en een persoonlijk document van de Tunesiër gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Agent (29) die terrorist doodschoot nationale held
Sluiten