Puck Roest
Puck Roest Nieuws 6 dec 2016 / 15:23 uur

Aangrijpende video over wapengeweld gaat viral

Terwijl de liefde opbloeit tussen twee scholieren, plant de ander een aanslag op zijn school. De aangrijpende video van de non-profitorganisatie Sandy Hook Promise wordt massaal bekeken. Inmiddels staat de teller al op ruim 3,9 miljoen.

In december 2012 vond er een schietpartij plaats op de Sandy Hook-basisschool in het Amerikaanse Newtown. Bij de aanslag kwamen 26 mensen om het leven, waaronder 20 kinderen.

De organisatie wil met de indrukwekkende campagne mensen bewuster maken van de oorzaken van wapengeweld. Volgens Sandy Hook praat zeventig tot tachtig procent van de aanslagplegers van tevoren al over hun plannen.

Verstopte signalen

In de video volgen we de scholier Evan. Hij krabbelt een boodschap op een tafel in de bibliotheek en krijgt een reactie van een meisje. Iedere keer als terug is in de bieb, laat hij een nieuwe berichtje achter. Uiteindelijk ontmoet hij het meisje, waarna het verhaal een heftige wending krijgt. Op het moment dat de twee elkaar ontmoeten, komt er een scholier de ruimte binnen met een wapen. De oplettende kijker had de verstopte signalen al kunnen zien, maar de meeste mensen zullen deze gemist hebben.

De organisatie werd opgezet door twee ouders die hun 6 jaar oude kinderen verloren tijdens de schietpartij vier jaar geleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aangrijpende video over wapengeweld gaat viral
Sluiten