Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 16 dec 2016

’12-jarige wilde aanslag op kerstmarkt plegen’

Een 12-jarige jongen zou volgens Duitse media hebben geprobeerd om een aanslag te plegen op een kerstmarkt in de Duitse stad Ludwigshafen. De tiener zou tot de poging zijn aangezet door een onbekend lid van de terreurorganisatie IS. De aanslag op 26 november mislukte, omdat de ontsteking van de bom niet werkte.

Het is nog onduidelijk hoe de jongen de aanslag wilde plegen, maar volgens het Duitse tijdschrift Focus heeft hij enkele dagen nadat hij de aanslag wilde plegen, een rugtas met de niet ontplofte bom in een bos achtergelaten bij het raadhuis van Ludwigshafen. Een voorbijganger vond de tas en waarschuwde de politie. Experts kwamen ter plaatse om de bom onschadelijk te maken.

De 12-jarige jongen was geen onbekende bij de politie. Hij was in een tehuis geplaatst nadat hij afgelopen zomer geprobeerd had naar Syrië te reizen om zich bij IS aan te sluiten.

Volgens Focus loopt het onderzoek naar de dader nog. Een verder proces zal er niet komen, omdat de jongen minderjarig is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
’12-jarige wilde aanslag op kerstmarkt plegen’
Sluiten