Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 22 dec 2016 / 10:10 uur

Tien mensen vervolgd voor bedreigen Sylvana Simons

Tien mensen worden vervolgd voor beledigingen en doodsbedreigingen aan het adres van Sylvana Simons. Dit verklaart Theo Hofstee, hoofdofficier van Justitie, aan AT5. Het Openbaar Ministerie bevestigt het nieuws.

Volgens Hofstee zijn „de ernstigste gevallen geselecteerd.” Er zijn namelijk veel meer personen die Sylvana op verschillende manieren hebben beledigd, maar hoeveel dit er precies zijn, is niet bekend. Ook kunnen niet alle daders achterhaald worden, zegt Hofstee.

DENK

Simons is al geruime tijd bezig om haar mening over racismegerelateerde onderwerpen actief te uiten in talkshows en columns, wat haar op een hoop kritiek kwam te staan. Maar toen Simons een half jaar geleden bekendmaakte dat ze zich aansloot bij DENK, liep het pas echt uit de hand. Talloze haatreacties kreeg Simons hierop te krijgen en ook op social media ging het flink los. Zo werd het bizarre Facebookevenement met de naam ‘uitzwaaidag Sylvana Simons’ aangemaakt en werd er druk getwitterd over Sylvana.

Eind mei was het genoeg voor Simons en kondigde ze aan dat ze aangifte ging doen. Tijdens een persconferentie verklaarde ze dat ze niet alleen uit eigen naam aangifte deed, maar ook om „het klimaat van onverdraagzaamheid te bestrijden.”

Natuurlijk riep ook dit nieuws weer de nodige reacties op en het beledigen van Simons was zeker nog niet afgelopen. Zo verscheen er in november een filmpje waarop het hoofd van Simons geplakt was op beelden van gelynchte zwarte Amerikanen.

„In sommige gevallen kan het met een boete worden afgedaan, maar sommigen zullen écht voor de rechter moeten verschijnen”, aldus het Openbaar Ministerie over de personen die vervolgd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Tien mensen vervolgd voor bedreigen Sylvana Simons
Sluiten