Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 7 nov 2016 / 14:50 uur

Zo ziet je huis op Mars er in de toekomst uit

Kun je het je voorstellen? Wonen op Mars? De muren van je paleisje moeten drie meter dik zijn om extreme kou en radioactieve straling tegen te kunnen houden. Onder de grond komen ruimtes waar je samen kan dineren. Even een ochtendwandeling maken zit er niet in, want het huis verlaten is een hele onderneming.

MARS

Astronomen hebben het eerste leefgebied op Mars ontworpen. Het plan wordt onthuld tijdens een tentoonstelling in Groot-Brittannië op 10 november. De tentoonstelling is een idee van astronomen van de Royal Observatory Greenwich en van auteur Stephen Petranek, die het boek How We’ll Live on Mars schreef. Vanaf dan begint ook de zesdelige serie MARS op de zender National Geographic. In die serie onderneemt de mens in 2033 een poging om op Mars te gaan wonen.

Meteorietenregen

De huisjes, die lijken op iglo’s, worden gebouwd met de grond die op Mars te vinden is. De muren worden drie meter dik om er onder meer voor te zorgen dat ze extreme kou en meteorietenregens tegen kunnen houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo ziet je huis op Mars er in de toekomst uit
Sluiten