Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 nov 2016 / 09:07 uur

Zeker 74 doden bij ongeluk Chinese energiecentrale

Als gevolg van een ingestorte steiger zijn er in de energiecentrale van de Chinese stad Fengcheng minimaal 74 mensen overleden, dat melden lokale media. Het ongeluk gebeurde donderdagochtend, toen er gewerkt werkt aan een koeltoren van 165 meter hoog. Hoewel veel medewerkers direct te hulp schoten, kwam deze al voor velen te laat. De overleden werknemers waren 23 tot 53 jaar oud.

Het is gelijk het meest ernstige bedrijfsongeluk in van het afgelopen jaar. In augustus 2015 kwamen er bij een ontploffing in een pakhuis inde Chinese havenstad Tianjin 165 mensen op het leven. Eerder deze maand kwamen er ook nog eens 33 mijnwerkers om door een gasexplosie in de kolenmijn van Chonqing.

Veiligheid

De president Xi Jinping riep dan ook gelijk op om meer te aandacht te vestigen op de veiligheid op de werkvloer. Hij wil dat toezichthouders beter gaan controleren of de bouwplaatsen veilig genoeg zijn en of er volgens de regels wordt gewerkt.

De bouw van de centrale in Fengcheng was eind vorig jaar van start gegaan en had volgend jaar november klaar moeten zijn, maar dat proces is nu zeer waarschijnlijk vertraagd. De kosten van de bouw van de hele centrale zijn geraamd op 1,3 miljard euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeker 74 doden bij ongeluk Chinese energiecentrale
Sluiten