Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 28 nov 2016 / 09:50 uur

Woede om Japanse ijsbaan met talloze bevroren vissen

Een ijsbaan in Japan heeft zondag haar deuren tijdelijk moeten sluiten na een storm van online kritiek. De ijsbaan heeft namelijk een ‘bijzonder’ extraatje: er zitten duizenden bevroren vissen in het ijs.

Er werd een online petitie gestart om te zorgen dat pretpark Space World in de stad Kitakyushu in het zuidwesten van Japan de lugubere ijsbaan zou sluiten. Velen noemen het ‘vissenkerkhof’ waarop geschaatst kan worden ’wreed’, ‘immoreel’ en ‘vreemd’.

IJsbaan smelten

In de ijsbaan, die tot het voorjaar open had moeten blijven, zitten naar schatting 5.000 dode vissen verwerkt die zijn gekocht op een lokale markt. Ook al zijn de vissen dood ingevroren, voor Japanners doet dit er niet toe: ze zijn woedend dat dode dieren voor ‘amusement’ worden gebruikt. Daarom moet het attractiepark de ijsbaan laten smelten, zodat de vissen een herdenkingsdienst kunnen krijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=Ff7I6vHk6jk

De vissen, waaronder makreel en sprat, vormen onder meer het woord ‘hallo’ en zijn gebruikt om schaatsers de weg te wijzen op de ijsbaan. De walvishaaien en roggen die onder het ijs te zien zijn, zouden niet echt zijn.

Sorry

„We bieden onze excuses aan, aan iedereen die zich oncomfortabel voelt bij onze aquarium-ijsbaan”, zegt een woordvoerder tegen The Guardian. „We hebben veel kritiek gekregen, sommigen vinden het schandalig dat we de dode vissen als speelgoed gebruiken, anderen vinden het voedselverspilling. Daarom hebben we de baan gesloten”, besluit hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woede om Japanse ijsbaan met talloze bevroren vissen
Sluiten