G. Reinards
G. Reinards Nieuws 11 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Weer demonstraties in grote steden tegen Trump

Opnieuw is er donderdagnacht in verschillende steden geprotesteerd tegen de nieuwe president Donald Trump. Een protestmars in Portland in de Amerikaanse staat Oregon liep uit op rellen. Agenten riepen vreedzame demonstranten op het gebied te verlaten. Relschoppers bekogelden politieauto’s en winkels met stenen.

In andere steden verliepen de demonstraties over het algemeen rustig. In onder meer Washington, Baltimore, Philadelphia, New York, Los Angeles, en San Francisco gingen kleine aantallen mensen de straat op.

De huidige president Barack Obama nodigde Donald Trump uit voor een bezoek in het Witte Huis in Washington. Trump zei na de ontmoeting dat hij ernaar uitziet Obama vaker te ontmoeten. Niet veel later liet hij via een tweet weten wat hij van de demonstraties vindt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Weer demonstraties in grote steden tegen Trump
Sluiten