Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 27 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Vrouw smeekt rechter om haar man te laten sterven

Een Engelse vrouw stapt om een wel heel bijzondere reden naar de rechtbank deze week. Ze wil de dat de rechter de dood van haar man goedkeurt. Hij ligt al zeventien maanden in een coma en gaat niet meer beter worden. Zijn vrouw kan het niet meer aan om hem elke dag zo te zien en wil dat hij van de beademing afgehaald wordt. De doktoren zijn het daar niet mee eens.

Ongeluk

De 43-jarige Paul Briggs is een oorlogsveteraan en politieagent. In juli 2015 raakte hij betrokken bij een ernstig ongeluk met zijn motor. Een auto was recht op hem af komen rijden waardoor hij er frontaal mee botste. Een hersenbloeding, vijf botbreuken in zijn ruggengraat en nog vele andere verwondingen hield hij aan het ongeluk over.

Waardig sterven

Nu ligt hij al zeventien maanden in coma. Kans op herstel is er niet. Als hij bij zou komen, en dat is heel onwaarschijnlijk, kan hij door middel van intensieve zorg nog een aantal jaren leven. Zijn vrouw, de 40-jarige Lindsey Briggs, wil hem van de beademing af halen of hem ‘met waardigheid te laten sterven’. Volgens haar is dit niet hoe haar man, altijd actief en vol energie, zou willen leven.

Niet mee eens

Maar doktoren zijn het er niet mee eens. Zij vertrouwen op die hele kleine kans die Paul nog heeft om bij te komen. Bovendien heeft hij nergens officieel laten noteren dat hij in een dergelijke situatie van de beademing afgehaald wil worden.

Rouwen

Tegen Daily Mail zegt de vrouw dat „de hele situatie ontzettend moeilijk is. Ik kan niet rouwen om het verlies want hij is nog niet dood. En toch zie ik hem elke dag liggen en wordt ik geconfronteerd met het feit dat hij nooit beter zal worden.”

Lindsey stapt deze week naar de rechtbank. Een onafhankelijke rechter is al in gesprek gegaan met doktoren en familieleden. Een dokter zegt dat de man niet meer beter gaat worden. Een andere dokter zegt dat Paul op minimale wijze nog bewustzijn heeft. De verwachting is dat de zaak vier dagen in beslag neemt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw smeekt rechter om haar man te laten sterven
Sluiten