Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 12 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Voor derde dag op rij demonstraties tegen Trump

Voor de derde avond op rij zijn tegenstanders van Donald Trump vrijdag de straat op gegaan om te protesteren tegen zijn verkiezing tot president. In verschillende Amerikaanse steden waren demonstraties.

Demonstranten verzamelden zich opnieuw op Washington Square en voor de Trump Tower in New York, waar de komende president nu nog woont. „No Trump, no KKK, no racist USA”, klonk het.

In Miami liepen mensen een snelweg op, daardoor ontstond er een groot verkeersinfarct. In andere grote steden zoals Atlanta, Philadelphia, San Diego en Los Angeles waren ook protesten. Volgens CNN waren er duizenden mensen op de been.

De demonstraties verliepen over het algemeen rustig, in tegenstelling tot donderdag. Een protestmars in Portland in de Amerikaanse staat Oregon liep toen uit op rellen. Er werden politieauto’s en winkels met stenen bekogeld.

Voor zaterdag en zondag staan er weer demonstraties gepland, onder andere in New York en Los Angeles. Op 20 januari, de dag dat Trump president wordt, staat er een protest gepland in Washington.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voor derde dag op rij demonstraties tegen Trump
Sluiten