Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 11 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Verbod op memes in Spanje leidt tot nog meer memes

De Spaanse politieke partij Partido Popular is memes op internet zat en wil er een verbod op invoeren. De nieuwe wet is een voorstel van de premier van het land Mariano Rajoy, weet El Publico. Met de invoering zouden plaatjes die anderen kwetsen verbannen moeten worden. Daar kan het internet natuurlijk maar op één manier op reageren: met spottende memes.

De Spaanse internetters zijn niet erg over het voorstel te spreken. Nog maar enkele momenten nadat het idee bekend was gemaakt, doken de eerste bewerkte foto’s op, die zowel de premier als zijn partij belachelijk maken. Onder de hashtag #SinMemesNoHayDemocracia – betekenis: zonder memes is er geen democratie – verschijnen steeds meer memes die spotten met het voorstel van Rajoy.

Vrijheid van meningsuiting

De wet wordt gezien als een inperking van de vrijheid van meningsuiting. Of de wet ook daadwerkelijk door het congres zal worden goedgekeurd, is nog niet zeker. Tot die tijd tonen internetters via hun memes dat zij het in elk geval niet eens zijn met de plannen:

„Mogen we wel normale foto’s blijven gebruiken?”

„We dachten eraan om memes te gaan verbieden.”

„Maar Rajoy is zelf een meme.”

https://twitter.com/LekaconK/status/796059288418586624

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verbod op memes in Spanje leidt tot nog meer memes
Sluiten