Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 6 nov 2016 / 18:05 uur

Vandalen vernielen kindergrafjes op begraafplaats

Op een kerkhof in het Belgische Brugge hebben vandalen van vrijdagnacht op zaterdag een aantal grafstenen en bloemstukken vernield. Het gaat voornamelijk om kindergrafjes, maakt Het Laatste Nieuws bekend.

In totaal zijn er zes kindergraven kapotgemaakt. Ook werden er grafstenen gesloopt en zijn er bloemstukken vernield. Wie er achter de vernielingen zit is niet bekend. De ouders van de overleden kinderen die het HLN gesproken hebben kunnen het niet geloven. ,,We hadden net het graf van ons overleden zoontje volledig vernieuwd”, meldt een van de ouders, die drie maanden geleden een kindje verloor aan een ziekte.

https://twitter.com/i/status/795034980007165953

Omdat het Allerheiligen is geweest, stond de begraafplaats vol met bloemen en versieringen. Stenen beelden zijn kapotgesmeten, grafstenen liggen aan diggelen en bloemstukken zijn uit elkaar gerukt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandalen vernielen kindergrafjes op begraafplaats
Sluiten