Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 24 nov 2016 / 17:47 uur

Vacature: Queen Elizabeth zoekt goedkope tuinman!

De Britse Queen Elizabeth is op zoek naar een nieuwe tuinman voor haar paleis Buckingham Palace in hartje Londen. De tuin van het het wereldberoemde paleis heeft een tuin van zeventien hectare en het Britse hof is dringend op zoek naar iemand met groene vingers. Als tuinman van een van de bekendste paleizen, zou je toch een riant hoffelijk salaris verwachten, maar niets is minder waar.

Buckingham Palace. Foto: Colourbox

Als tuinman van het Buckingham Palace verdien je namelijk zo’n 17.000 pond per jaar, omgerekend is dat ongeveer 20.000 euro. Dat komt neer op ongeveer 10 euro per uur. De toekomstige tuinman- vrouw krijgt wel de mogelijkheid om in het paleis te wonen, maar dan lever je wel een stukje van je salaris in.

„Als onderdeel van het ‘ The Gardens and Ground Team’ werk je mee aan het werk van een wereldberoemde instelling. De tuinen en gronden voor door duizenden bezoekers en gasten per jaar gezien. Je zult helpen om de toekomst vorm te geven, zodat de tuinen een waardig decor vormen voor een prachtig historisch pand”, valt te lezen in de vacature.

Vacaturetekst. Bron: The Royal Household

De reden voor dit schare salaris? Volgens Britse media is het salaris een stuk minder dan het zogenaamde ‘London Living Wage’ en in het dure Londen is het niet makkelijk om van dat bedrag rond te komen. Het schijnt dat het Britse Koningshuis moet besparen. Het Buckingham Palace wordt gerenoveerd en daar is ongeveer 430 miljoen euro voor uitgetrokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vacature: Queen Elizabeth zoekt goedkope tuinman!
Sluiten