Sander Schomaker
Sander Schomaker Nieuws 23 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Undercoveragenten slepen BBC-reporter weg in China

In China zijn momenteel districtsverkiezingen. Meer dan 900 miljoen stemgerechtigden kiezen de komende weken zo’n 2,5 miljoen lokale afgevaardigden. Volgens de Chinese grondwet kan iedere burger zich verkiesbaar stellen.

Dat dit in praktijk toch iets anders ligt, werd afgelopen weekend duidelijk voor een verslaggever van de BBC. In het onderstaande filmpje is te zien hoe een journalist van de Engelse omroep probeert een onafhankelijke kandidaat te interviewen. Op het moment dat de BBC-reporter bij het huis van de kandidaat aankomt, begint een waar pandemonium.

Uit alle hoeken en spleten komen plotseling agenten in burger tevoorschijn die ‘een muurtje’ vormen voor de deur van de vrouw. De verslaggever lukt het met enige moeite toch om aan te kloppen bij de vrouw. Zodra er vragen gesteld worden, grijpen de agenten in en wordt de vrouw het spreken onmogelijk gemaakt. Ook als zij via een raam wil antwoorden, grijpen de agenten in. Met een groot stuk schuimrubber houden ze de vrouw uit beeld.

Hardhandig

Even later moet ook de BBC-verslaggever het ontgelden. De agenten duwen hem hardhandig weg en gooien hem uiteindelijk samen met zijn cameraman in een gereedstaande auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Undercoveragenten slepen BBC-reporter weg in China
Sluiten