Rens Oving
Rens Oving Nieuws 30 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Trump belooft zijn bedrijf te verlaten

Het was een sinds Trumps verkiezing een belangrijk thema, het combineren van zijn bedrijf en het presidentschap. Maar daar komt, als het aan Trump ligt, nu een eind aan. Op Twitter kondigde de aankomend president aan dat hij op 15 december een persconferentie zal houden om te vertellen dat hij zijn bedrijf helemaal gaat verlaten.

Zijn advocaten zijn bezig om de contracten voor te bereiden die hem buiten de dagelijkse leiding van het bedrijf zullen plaatsen. „Het is belangrijk, als president, om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.”

Wat Trump precies bedoelt, blijft nog even de vraag. De laatste tweet lijkt erop te duiden dat Trump zoals beloofd de leiding overdraagt aan zijn kinderen, maar zijn belangen niet afstoot of verkoopt. Of Trump daarmee nog steeds geld verdient aan zijn bedrijf en hoe dat precies bij hem terechtkomt, is onduidelijk. Ook de betrokkenheid van zijn kinderen in zowel het bedrijf als bij het presidentschap doet de wenkbrauwen fronzen.

De scepsis wordt vooral gevoed omdat Trump nog steeds geen belastingaangifte heeft bekendgemaakt. Zolang die aangiftes niet bekend zijn, is niet vast te stellen waar hij zijn geld vandaag haalt en welke belangen hij precies heeft. Het is nu afwachten of hij daar op 15 december voor het eerst openheid van zaken over zal geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump belooft zijn bedrijf te verlaten
Sluiten