Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 14 nov 2016 / 17:31 uur

Tandpasta en zonnebrandcrème dinsdag al goedkoper

Verbranden omdat je de goedkope versie zonnebrandcrème hebt gekocht die eigenlijk toch wel veel minder goed werkt dan de dure… Het is binnenkort verleden tijd! De Hoge Raad heeft maandag namelijk bepaald dat zonnebrandcrème en tandpasta goedkoper moeten worden.

De hoogste rechter van het land besloot dit omdat tandpasta en zonnebrandcrème onder geneesmiddelen geschaard moeten worden. Over geneesmiddelen hoeft maar 6 procent btw betaald te worden, in plaats van de gebruikelijke 21 procent voor andere producten.

Prijzen verlagen

Allerlei drogisterijketens in het land hebben al gezegd dat ze op korte termijn de prijzen zullen verlagen door deze uitspraak. De zaak liep al een tijdje en werd aangespannen door een winkelier.

Redenatie rechter

De redenatie van de Hoge Raad was volgens de NOS: tandpasta heeft bestanddelen als fluoride die gaatjes voorkomen, beschermen tegen tandbederf en bijdragen aan de genezing van geïrriteerd tandvlees. Dat maakt het een preventief geneesmiddel. En zonnebrandcrème bevat UVA- en UVB-filters die verbranding van de huid door zonnestraling voorkomen en dus is het ook een geneesmiddel.

De woordvoerder van grote namen als Kruidvat en Trekpleister laat de omroep weten disdag al de eerste prijsverlagingen door te voeren: „Wij geven het voordeel door aan onze klanten. Het past niet bij een voordeeldrogist om dit zelf te houden.”

Nieuwe prijzen

Een tube tandpasta zal gemiddeld zo’n 12 procent minder gaan kosten. Dat betekent dat je binnenkort nog maar 1,75 betaalt voor een tube die eerst 2 euro kostte. Die dure fles zonnebrandcrème kost je aankomende zomer geen 14 euro, maar 13,14 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tandpasta en zonnebrandcrème dinsdag al goedkoper
Sluiten