IngelisedeVries
IngelisedeVries Nieuws 29 nov 2016 / 17:47 uur

Syrische Harry Potter-fan vast na bombardement

Het Syrische meisje dat Harry Potter-boeken opgestuurd kreeg van J.K. Rowling, zit samen met haar moeder vast na een bombardement. Het huis van de 7-jarige Bana is vernietigd na een bombardement, valt te lezen in een tweet. Aan Mashable laat haar moeder via Twitter weten dat ze nog steeds vastzitten in gebieden waar de rebellen ook zitten.

„We zitten nog steeds binnen, we kunnen niet ontsnappen”, vertelt haar moeder. „Als we de kant van het regime opgaan, zullen ze ons vermoorden. We hebben een hoop doodsbedreigingen gekregen. We moeten gewoon wachten. We zijn samen.” Eerder werd vanaf het account een foto gepost van het huis dat in puin ligt.

„Dit is ons huis”, zegt Bana bij de foto. „Mijn geliefde poppen zijn omgekomen tijdens het bombardement op ons huis. Ik ben heel verdrietig, maar blij dat ik nog leef.”

Bijna dood

Zondag liet het meisje al weten geen huis meer te hebben. „Ik zag doden en ging zelf ook bijna dood.”

16.000 daklozen

Schrijver J.K. Rowling retweette de berichten. Bana stuurde Rowling onlangs een bericht dat ze zo fan was van Harry Potter, maar de boeken niet kon krijgen in Aleppo. Rowling stuurde haar vervolgens digitaal de boeken toe, zodat het meisje midden in het oorlogsgebied toch nog kan lezen.

Volgens de Verenigde Naties zijn meer dan 16.000 mensen dakloos door de aanvallen van de Syrische regering op gebieden in Aleppo waar de rebellen zitten.

Menselijke fouten

Dinsdag werd ook bekend dat er in september vijftien strijders om het leven zijn gekomen die voor Syrië vochten. Zij kwamen om het leven door „onbedoelde menselijke fouten”. Deze militairan werden aangezien voor militanten van IS en door de VS aangevallen vanuit de lucht. De luchtaanval op 17 september werd door onderzoekers van het Amerikaanse leger erkent als menselijke blunder. De fout zat volgens hen onder andere bij de identificatie en in de contacten met Rusland.

Reageer op artikel:
Syrische Harry Potter-fan vast na bombardement
Sluiten