Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 11 nov 2016 / 21:10 uur

Stadion stil om aanslagen Parijs te herdenken

Het was vrijdag voorafgaand aan de voetbalwedstrijd Frankrijk – Zweden een minuut lang stil in het Stade de France in Parijs. In het stadion werden de aanslagen herdacht die de Franse hoofdstad bijna een jaar geleden troffen.

Terrorisme

Datzelfde Stade de France was op 13 november 2015 een van de doelwitten van moslimterroristen. Tijdens de oefenwedstrijd van Frankrijk tegen Duitsland bliezen drie zelfmoordterroristen zichzelf op in de buurt van het stadion. Daarbij kwam ook één omstander om het leven.

Elders in de stad werden de ontploffingen opgevolgd door een reeks aanslagen, waaronder in de concertzaal Bataclan. In totaal kostten de aanslagen aan 130 mensen het leven.

Hollande

Ook president Hollande, die vorig jaar tijdens de oefenwedstrijd in het stadion aanwezig was, is er vrijdagavond bij. Zondag, precies een jaar na de aanslagen, onthult hij gedenkplaten op alle plekken in Parijs die door de terroristen getroffen waren.

Morgen gaat de Bataclan, na een jaar dicht te zijn geweest, weer open. Het eerste optreden in de heropende concertzaal zal worden verzorgd door de Britse zanger Sting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stadion stil om aanslagen Parijs te herdenken
Sluiten