Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 28 nov 2016 / 10:55 uur

Sinkhole Japan zakt opnieuw in

Een enorme sinkhole die begin deze maand voor problemen zorgde in de Japanse stad Fukuoka, lijkt opnieuw tekenen van beweging te vertonen. Eerder deze maand werd de weg nog in recordtijd gerepareerd, maar veel inwoners van de stad vragen zich af of dat wel secuur genoeg is gebeurd.

Sinkhole gevuld met grind

De sinkhole van 30 meter breed en 15 meter diep slokte vijf rijstroken op, die vervolgens volliepen met water. In een paar dagen tijd werd met behulp van 7000 kubieke meters grind het gat gevuld. De snelle reparatie werd beschouwd als bewijs van de goede Japanse techniek en daadkrachtigheid.

De vraag is echter of het gat wel op een goede manier is gevuld. Dit weekend werd het verkeer vlak voor de kruising tot stilstand gebracht nadat de weg zo’n zeven centimeter gezakt bleek te zijn. Inmiddels is de weg weer open.

Excuses om inzakken weg

Via Facebook bood de burgemeester van Fukuoka Soichiro Takashima excuses aan voor het feit dat inwoners niet zijn gewaarschuwd dat de kans bestaat dat de weg opnieuw inzakt. Volgens de autoriteiten werd er al rekening mee gehouden dat er sprake zou zijn van verzakking.

Hoogstwaarschijnlijk ontstond de sinkhole door de werkzaamheden in de omgeving, waar bouwvakkers begin november bezig waren met het aanleggen van een nieuwe metrolijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sinkhole Japan zakt opnieuw in
Sluiten