IngelisedeVries
IngelisedeVries Nieuws 16 nov 2016 / 19:06 uur

Schotse politicus: make Toblerone great again!

Er is eindelijk een politicus die opstaat voor een zaak die er écht toe doet. Een Schotse politicus heeft de Britse premier Theresa May opgeroepen om Toblerone weer in glorie te herstellen, meldt Mirror.

Een lid van het Schotse parlement, Colin Beattie, is een campagne begonnen om de beroemde chocoladereep weer te laten maken zoals hij ooit was. De makers van de reep, waar je vooral op vliegvelden niet omheen kunt, hebben de ruimte tussen de driehoekjes bijna verdubbeld. Daardoor hebben de eters een stuk minder chocola dan voorheen. De grote repen wegen nu 360 gram, terwijl ze eerst 400 gram wogen. De kleine repen moeten het met 150 in plaats van 170 gram doen.

Vernietigende gevolgen

Daar is Beattie niet blij mee. Hij noemt de verkleinde repen „een symbool van de vernietigende gevolgen van Brexit” en roept de Britse overheid op „medeleven te betuigen aan zij die rouwen om deze verandering”. Als laatste hoopt hij dat de overheid snel actie onderneemt tegen de verkleining van de repen en ervoor zorgt dat de repen weer hun eerdere formaat aan zullen nemen.

Geen nieuw recept

Theresa May heeft nog niet gereageerd op de oproep. Mondelez International, het bedrijf achter de chocola, reageerde op Facebook: „Toblerone blijft zijn goede kwaliteit behouden en blijft een van de lekkerste Zwitserse chocoladeproducten op de markt. We werken hard om mensen ervan te kunnen verzekeren dat ze waar voor hun geld krijgen. Net als vele andere bedrijven hebben we alleen hogere kosten voor een aantal ingrediënten.”

Verder verzekert het chocolademerk de fans ervan dat het recept niet zal veranderen. Door de hoge kosten is de verkleining wel nodig: anders kan het merk niet blijven bestaan, claimt het bedrijf. Gelukkig levert het ook een heleboel goede grappen op Twitter op onder de hashtag #tobleronegate.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schotse politicus: make Toblerone great again!
Sluiten