Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 nov 2016 / 15:21 uur

Politiemol niet in de cel voor liquidatiepogingen

De voorlopige hechtenis van de 50-jarige medewerker van de politie die wordt verdacht van betrokkenheid bij twee liquidatiepogingen, wordt niet verlengd. Dat heeft de raadkamer de rechtbank besloten. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte vrijdag bekend dat het in beroep gaat deze beslissing.

Wel blijft de politiemedewerker voorlopig vastzitten vanwege het lekken van geheime politie-informatie. Het OM doet geen verdere mededelingen over die zaak. De liquidatiepogingen vonden plaats op 29 december 2014 en op 1 maart van dit jaar.

De man, die werkte in het basisteam Westelijke Mijnstreek, zit sinds 25 augustus vast. Zijn naam kwam naar voren in de zaak van de moord op Sven Prins in Brunssum, vorig jaar september. Hij zou informatie over het onderzoek hebben gelekt. In oktober werd hij in zijn cel gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatiepogingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politiemol niet in de cel voor liquidatiepogingen
Sluiten