Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 24 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Ophef over naaktfoto’s Oekraïense viceminister (24)

In Oekraïne wordt flink gepraat over de nieuwe viceminister van binnenlandse zaken. Niet vanwege haar politieke kwaliteiten, maar vanwege haar uiterlijk en jonge leeftijd.

Met haar prachtige verschijning is Anastacia Deeva niet bepaald een typische minister, en dat terwijl ze in haar nieuwe rol zelfs verantwoordelijk is voor de Europese integratie van Oekraïne. Vooral het feit dat ze op 24-jarige leeftijd al zo’n belangrijk ambt bekleed, doet in het land veel stof opwaaien.

Naaktfoto’s

Maar dat is nog niet het enige, weet Daily Mail. Vlak na haar benoeming doken er tientallen semi-naaktfoto’s van de in Engeland opgegroeide Deeva op, gemaakt tijdens haar studententijd. De pikante kiekjes is voer voor de critici, die beweren dat Deeva alleen maar is aangesteld omdat ze mooi is en een affaire heeft met haar baas, binnenlandminister Arsen Avakov.

Ervaring

Onzin, aldus het ministerie, dat de critici beschuldigd van betutteling. „Heeft ze geen recht op privéfoto’s? Het getuigt van schijnheiligheid, aseksualiteit en betutteling om haar te beoordelen op haar (te westerse) kleding of lichaam”, aldus Avakov in een reactie op Facebook.

De foto’s zouden zijn gemaakt tijdens Deeva’s studententijd, toen ze ook al stages liep was bij verschillende ministeries. Dat laatste is volgens Avakov de reden dat de jonge schone geknipt is voor de job: ze heeft veel ervaring in de politiek. Bovendien spreekt ze vloeiend Engels en Frans.

https://www.youtube.com/watch?v=rqlDNgPsp04

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ophef over naaktfoto’s Oekraïense viceminister (24)
Sluiten