Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 17 nov 2016 / 20:42 uur

Nog maar 1000 jaar op aarde volgens Stephen Hawking

Als we natuurkundige Stephen Hawking moeten geloven, zijn de dagen van de aarde geteld. We zouden nog zo’n duizend jaar hebben, verkondigde hij in een toespraak bij Oxford University Union.

„Ik denk niet dat we nog duizend jaar overleven zonder dat we onze fragiele planeet verlaten”, stelde de wetenschapper. Het is niet de eerste waarschuwing die hij geeft. Ook in 2011 zei hij al dat het tijd is om de aarde te verlaten. Onze „zelfzuchtige en agressieve genen” zouden de mens op aarde de das om doen.

Andere planeet?

Hawking is volgens The New York Times vooral kritisch op de vooruitgangen in de technologie, de steeds groter wordende kans op een nucleaire oorlog en de gevaren van klimaatverandering. Hij stelt dat een andere planeet vinden waar we kunnen leven de enige manier is om uiteindelijk te overleven.

Toekomst van de mensheid

„We moeten de ruimte in blijven gaan voor de toekomst van de mensheid,” vindt de 74-jarige natuurkundige. Hij moedigt studenten dan ook aan om „nieuwsgierig te blijven”. Ook gaf hij hen het advies mee om „naar de sterren te kijken in plaats van naar hun voeten”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nog maar 1000 jaar op aarde volgens Stephen Hawking
Sluiten