Metro
Metro Nieuws 7 nov 2016 / 11:50 uur

Muur in München moet overlast asielzoekers voorkomen

De komst van zo’n 160 vluchtelingen naar een kamp in München heeft omwonenden ertoe gezet om een 100 meter lange muur te bouwen. De muur moet voorkomen dat zij overlast ervaren van de vluchtelingen. Dat meldt het Duitse Bild.

Overlast jongeren

In stadsdeel Neuperlach leven 55.000 mensen. Zeven daarvan verzetten zich al 2,5 jaar tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Dat centrum komt er alsnog, maar de rechtbank kwam met een compromis: er wordt namelijk een 100 meter lange, 4 meter hoge geluidswerende muur geplaatst die overlast moet voorkomen. De rechtbank bepaalde dat mensen niet tegen de muur moeten kunnen opklimmen en dat er bijvoorbeeld ook niet met een bal tegenaan getrapt kan worden.

In totaal zullen zo’n 160 jongeren in het voorjaar van 2017 in het centrum worden ondergebracht: „We hebben niets tegen het asielzoekerscentrum, de stad moet de mensen ergens onderbrengen”, stelt Stephan Reich (59), een van de klagers. „Maar 160 jongeren gaan voor overlast zorgen, wij willen hier rustig kunnen leven. Toen hier een sportvoorziening kwam heb ik ook geklaagd.”

Geluidswerende muur

Nu komt er dus een geluidswerende muur. Tussen die muur en de omwonenden ligt 25 meter van begroeid gebied. Eind goed al goed? Nee, want niet iedereen is blij met de muur: „Die muur houdt integratie tegen”, vindt vice-voorzitter van het districtsbestuur Guide Bucholtz (62). „De bouw van die muur is op geen enkele manier wat deze stad wil."

De muur wordt betaald met belastinggeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Muur in München moet overlast asielzoekers voorkomen
Sluiten