Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 2 nov 2016 / 18:34 uur

Movember: ‘De barbier is echt een mannending’

Eigenaar Mariëlle van Bentam is ietwat verbaasd dat Metro twee vrouwen naar haar barbershop stuurt. Ze is er zelf ook een, maar dat is zowat het enige vrouwelijke wat toegestaan is in de Gentlemen’s Barbershop in Amsterdam-West. „De barbershop is in Nederland echt een mannending, in sommige tenten mogen vrouwen niet eens naar binnen”, vertelt barbier George ons.

Vriendinnen van baardige mannen mogen hier wel naar binnen, maar alleen om in de wachtruimte plaats te nemen. „Vrouwen bemoeien zich altijd overal mee. Als de man zegt dat hij zijn baard kort wil, wil de vrouw ‘m langer. Ze krijgt wat te drinken van ons, maar op de werkplek is het een mannending.”

Elke dag Movember

Het is weer Movember, en dat betekent dat mannen hun snorren (en baarden, als ze dat willen) weer lekker kunnen laten groeien voor het goede doel. In de Gentlemen’s Barbershop is het elke maand Movember, hier gaat het alleen maar over snorren en baarden. Alhoewel…

„Je wil niet weten waar we het allemaal over hebben, mannen ouwehoeren meer dan vrouwen, hoor”, lacht George. Hij en collega’s Ian en Bob maken wat grapjes over en weer, terwijl de klanten genieten van de behandeling. Die bestaat niet alleen uit knippen en trimmen van hoofd- en baardhaar, maar ook uit gezichtsreiniging of een massage op verzoek.

Snorrenwax

De laatste jaren schieten de barbershops als paddestoelen uit de grond, niet in de laatste plaats vanwege de trend onder mannen om de baard lekker te laten staan. Toch mag de Nederlandse man best wat meer aandacht besteden aan zijn gezichtshaar. „Kan beter, de mannen mogen wat vaker een barbier bezoeken”, zegt George met een knipoog.

Ook thuis kan de gemiddelde man best wat meer aan zijn gezichtshaar doen. „Conditioner, shampoo, snorrenwax, snorrenboter; alles wat je voor je haar hebt, heb je ook voor je snor”. Heb je dat allemaal niet in huis, maar wil je toch je gezichtshaar wassen? „Ga dan niet de shampoo van je vriendin gebruiken, kies dan liever voor de conditioner.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Movember: ‘De barbier is echt een mannending’
Sluiten