Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 26 nov 2016 / 12:00 uur

Miami viert feest om dood Fidel Castro

In de Amerikaanse stad Miami zijn honderden mensen zingend en dansend de straat op gegaan om de dood van Fidel Castro te vieren. In de wijk Little Havana reden auto’s toeterend door de straten en maakten mensen lawaai met potten en pannen.

Veel Cubanen zijn na de revolutie naar de zuidelijke Amerikaanse staat gevlucht. Zij vieren nu feest. Zo is in een filmpje op Twitter te zien hoe Cubaanse Amerikanen een fles champagne ontkurken voor een Cubaans restaurant. Een ander restaurant zou zelfs gratis cuba libres, rum-cola, hebben uitgedeeld aan klanten.

Raúl Castro, de huidige president van Cuba, maakte het overlijden van zijn broer Fidel zaterdagochtend bekend op de Cubaanse staatstelevisie. Fidel werd negentig jaar oud.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Miami viert feest om dood Fidel Castro
Sluiten