Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 21 nov 2016 / 17:42 uur

Man breekt eigen wereldrecord met gespaarde auto’s

De 60-jarige Libanese racekampioen Nabil Karam, ook wel bekend als Billy Karam, verzamelt al tientallen jaren auto’s in verschillende maten. De voormalig rallyrijder bezit precies 37.777 speelgoedauto’s en dat levert hem een plekje op in de recordboeken. Hoewel, dat had hij al. Want Karam heeft zijn eigen wereldrecord verbroken.

Hij beschrijft zijn passie als een uit de hand gelopen hobby, die zo gegroeid is door de jaren heen. „Ik hield al van auto’s toen ik een klein kindje was. Toen al nam ik deel aan racewedstrijden. Toen ik later de Libanese rallykampioen werd, ben ik begonnen met het sparen van auto’s. Maar ik kon ook niet altijd alles betalen en had er niet altijd tijd voor. Het blijft een hobby, werk heb ik genoeg.”

Zijn collectie staat tentoon in een museum in Beiroet. Hij weet niet hoeveel geld hij uit heeft gegeven aan zijn uit de hand gelopen hobby, maar hij is er al tientallen jaren mee bezig. Zijn duurste stuk is een Ferrari van ongeveer 1 meter lang, die omgerekend iets meer dan 14.000 euro waard is. Twintig jaar geleden kocht hij het exemplaar voor een dikke 600 euro.

Het laatste record lag op een verzameling van rond de 8000 auto’s. In 2011 nam Karam dat record over met 27.777 auto’s. Nu, vijf jaar later, komen daar nog eens 10.000 stuks bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man breekt eigen wereldrecord met gespaarde auto’s
Sluiten