Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 24 nov 2016 / 17:31 uur

Maarten van Rossem betaalt 1000 euro na weddenschap

Een man een man, een woord een woord. Maarten van Rossem voorspelde op de avond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen dat Hillary Clinton zou winnen. Een student die aanwezig was op de bijeenkomst waar Van Rossem sprak, was daar niet zo zeker van. Van Rossem beloofde hem 1000 euro en een hamburger als hij ongelijk had.

En zo geschiedde: Donald Trump won de verkiezingen, Maarten van Rossem verloor de weddenschap. Maar hij had geen idee aan wie hij die belofte eigenlijk had gedaan. De historicus zette daarop een zoektocht op naar de jongen die nog 1000 euro en een hamburger van hem tegoed had.

Praten over politiek

De student meldde zich, en donderdag kwam Van Rossem zijn belofte na, meldt RTV Utrecht. Hij nam Nadim Diab, de student, mee naar een hamburgerbar en trakteerde hem daar op een burger. En natuurlijk kreeg Nadim ook de beloofde 1000 euro.

Maarten van Rossem en Nadim Diab hadden vanmiddag eindelijk hun burgerdate. Ze aten allebei een speciale Express Burger. Van de duizend euro gaat de Utrechtse student op vakantie naar Egypte. Meer over deze verkiezingsweddenschap via: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1545541

Gepostet von RTV Utrecht am Donnerstag, 24. November 2016

Diab was het eigenlijk niet om het geld te doen, zei hij eerder tegen de regionale zender. „Het is niet zo dat ik het geld niet hoef, hoor. Maar het lijkt mij eigenlijk het leukst om samen met meneer Van Rossem die hamburger te eten en het samen over politiek te hebben.” Hij heeft geluk: het gesprek was zo gezellig dat de twee voorlopig contact houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Maarten van Rossem betaalt 1000 euro na weddenschap
Sluiten