Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 5 nov 2016 / 11:48 uur

Komodovaraan bezoekt camerman na dagje filmen

Denk je na een dag komodovaranen filmen wel genoeg langstaartige draken gezien te hebben, krijg je thuis nog een verrassing! Cameraman Mark MacEwen wilde na een lange dag filmen voor Planet Earth II thuis naar het toilet gaan, toen hij erachter kwam dat één van de dieren hem duidelijk niet kon missen.

Toen hij het deurtje van zijn Indonesische badkamer open deed, zag Mark tot zijn grote verbazing namelijk dat een komodovaraan daar zijn verblijf van het gemaakt. Dat was behoorlijk schrikken voor de cameraploeg van de BBC.

Nieuwe documentaireserie

„Niet echt iets wat je verwacht als je even rustig naar het toilet denkt te gaan”, zegt cameraman Mark MacEwen. De ploeg was in Indonesië om beelden te schieten voor de nieuwe documentaireserie Planet Earth II.

Komodovaranen zijn de grootste hagedissen ter wereld en staan erom bekend af en toe mensen aan te vallen als ze zich bedreigd voelen. Gelukkig wist deze ploeg hoe ze met het dier om moesten gaan.

Klein cadeautje

Ze bedachten een slim trucje: geen enkele varaan kan een lekker hapje weerstaan, dus bond het team een stuk rottend vlees aan een stok met een touwtje. Zo konden ze het dier de kamer uit lokken, maar hij liet daar nog wel even een cadeautje achter. Zat hij blijkbaar niet voor niets in de badkamer…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Komodovaraan bezoekt camerman na dagje filmen
Sluiten