Metro
Metro Nieuws 20 nov 2016 / 09:19 uur

KNMI waarschuwt voor zeer zware windstoten

Veel regen en zware windstoten staan zondag op het programma. Aan de kust is er zelfs sprake van een tijdelijke zuidwesterstorm. Daarbij zijn windstoten mogelijk van meer dan 100 km/u. Het KNMI spreekt van code geel vanaf zondagmiddag tot de loop van de avond. Code geel wil zeggen: wees alert, er is mogelijk kans op gevaarlijk weer.

De wind komt uit een zuid- tot zuidwestelijke richting. In de loop van de avond moet het weer rustiger worden, al zal het weer op de Waddeneilanden wel stormachtig blijven.

In verband met het weer en vooral de steeds lager wordende temperatuur maakt de NS dit weekend gebruik van zogenaamde geltreinen. Deze geven een soort mengsel af van zand, metaaldeeltjes en aardappelzetmeel op het spoor. Het doel hiervan is dat de rails dan minder glad wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KNMI waarschuwt voor zeer zware windstoten
Sluiten