Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 18 nov 2016 / 09:06 uur

Kleine held redt broertje van verschrikkelijke val

Een 9-jarige jongen uit Florida wordt als een held ontvangen nadat hij zijn broertje heeft behoed van een harde val op de grond.

Beveiligingsbeelden laten zien hoe moeder Tila Levi haar 11 maanden oude zoon op een tafel plaatst en voor een moment wegdraait om haar andere zoon te helpen. In eerste instantie ligt de kleine Eitan op zijn rug op de tafel, maar al snel draait hij zich om en valt naar beneden. Net voordat Eitan de grond raakt, weet zijn broer Joseph de baby op miraculeuze wijze te redden van een pijnlijke klap.

Wonderbaarlijke redding

Ook de 9-jarige Joseph is erg onder de indruk van zijn redding en suggereert dat een engel hem hielp. „Ik zou hem nooit gevangen hebben, en zo snel ren ik niet. Dus het voelde alsof iets mij vooruitduwde”, vertelt de jongen tegen WSVN. „Toen dat gebeurde, rende ik gewoon en ving hem.”

Joseph is nog steeds verbaasd dat hij überhaupt het gewicht van zijn broertje kon houden: „Ik kan dat nooit weer doen, want ik kan mijn broertje niet dragen." De jongen is bovendien zeer dankbaar voor de redding: „Wonderen kunnen altijd gebeuren, maar ik ben zeer dankbaar dat ik het nu heb verricht."

Herinnering

Na het incident hebben de ouders de video honderden keren bekeken om te onderzoeken wat er misging en hoe dit in het vervolg kan worden voorkomen. Uiteindelijk besloot de moeder ondanks haar initiële schaamte voor het ongeluk de video te delen op Facebook als een herinnering dat het zomaar mis kan gaan met kleine kinderen. „Het kan iedereen gebeuren", aldus Levi. „Uiteindelijk gebeurt het in een moment, en ik denk dat al onze levens in een seconde kunnen veranderen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleine held redt broertje van verschrikkelijke val
Sluiten