Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 17 nov 2016 / 15:03 uur

Kans: huur een kamer op Utrecht Centraal

Je moet er tegen kunnen dat er dagelijks 285.000 mensen voor je deur langslopen en je het toiletblok met 28 anderen moet delen. Maar vind je dit geen punt, dan krijg je de kans om een week lang op Utrecht Centraal te wonen.

Per 1 december komt er hier een tijdelijke kamer vrij in een nieuw pand op het gerenoveerde station. De kamer ligt op 20 seconden lopen van perron 21/22 en binnen 5 minuten sta je in het centrum van de stad. Het pand is voorzien van 29 toiletten, 210 kluisjes, 3 prominente bars en 60 paaltjes voor de ov-chipkaart. Vergeten uit te checken is er dus niet bij.

Nacht(rust)net

Het toilet is wellicht ’een dingetje’, en een stukje lopen. „Maar we zien het helemaal voor ons dat iemand in zijn gele badjas door het station loopt op weg naar het toiletblok om zijn behoefte te doen of tanden te poetsen”, lacht een NS-woordvoerder. En denk niet dat je dat ’s nachts stiekem kunt doen. Het nachtnet draait gewoon door.

Het is wel een unieke kans. En je zal die week in ieder geval niet te laat komen voor de trein naar je studie of werk. Plus, je staat vooraan bij de festiviteiten als het station op 7 december feestelijk wordt geopend.

Kosteloos

De kamer is ongeveer 40 m2, heeft mooie grote ramen en is volledig gemeubileerd. Het verblijf is kosteloos en voor het eten in een van de stationsrestaurants kan waarschijnlijk ook wel wat geregeld worden, maar NS verwacht wel wat van je.

„Wij zijn op zoek naar een persoon die het leuk vindt om alle faciliteiten van het station te proeven en ervaren om dit vervolgens via zijn of haar eigen sociale media met de buitenwereld te delen.” Een dagje meelopen met een conducteur behoort ook tot de mogelijkheden.

Je kunt je aanmelden via Kamernet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kans: huur een kamer op Utrecht Centraal
Sluiten