Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 2 nov 2016 / 11:30 uur

Kamer ontzet over bericht beperkt toiletbezoek

Dinsdagavond berichtten verschillende media over de gezette tijden van het toiletbezoek van een verpleeghuis in Hellevoetsluis. Politici hebben ontzet gereageerd op het bericht en willen een reactie van staatssecretaris Martin van Rijn.

RTV Rijnmond had de documenten in handen waaruit blijkt dat in verpleeghuis Grootenhoek in Hellevoetsluis van organisatie Careyn een streng beleid voor wc-bezoek geldt. Bewoners mogen om 11 uur, 2 uur en 6 uur naar de wc. Uit informatie die RTV Rijnmond van familieleden heeft verkregen, blijkt dat vaker naar de wc gaan een lastige zaak voor de bewoner is. Ook staan er vaak wachtrijen bij de toiletten.

Kamervragen

Geert Wilders (PVV), Henk Krol (50PLUS) en Sjoerd Potters (VVD) togen naar Twitter om hun mening te uiten en vragen staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid om opheldering. „De VVD wil vandaag nog van Martin van Rijn horen dat ouderen gewoon naar de wc mogen. Zonder plascontract of andere mensonterende taferelen”, aldus Potters.

„Schandalig”, roept Geert Wilders en Henk Krol zegt: „Kamervragen van 50PLUS over het bericht dat een verpleeghuis bepaalt dat patiënten maximaal 3 keer op een dag naar het toilet mogen.” Werk aan de winkel voor Martin van Rijn dus.

Careyn komt de afgelopen tijd überhaupt al niet erg positief in het nieuws. Zo werd onlangs bekend dat het verpleeghuis op de zwarte lijst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg staat. Er wordt een interventieteam naar de instelling gestuurd, die als taak heeft om de kwaliteit van de geboden zorg van Careyn te verbeteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kamer ontzet over bericht beperkt toiletbezoek
Sluiten