Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 22 nov 2016 / 18:34 uur

Jongen (12) erft gigantisch landgoed

Een Engelse jongen van slechts twaalf jaar oud heeft een gigantisch landgoed geërfd vanwege het vroegtijdig overlijden van zijn vader (40). Het landgoed zit al jaren in de familie en heeft een vaste staf aan het werk. Van sommigen staat de baan en woonruimte nu op het spel.

Erven

Albert Charger Eliot is slechts twaalf jaar oud, maar heeft nu al een gigantisch landgoed van een kleine 2500 hectare in zijn bezit. Zijn vader had het landgoed sinds een aantal jaren, maar overleed op 40-jarige leeftijd aan de gevolgen van epilepsie.

Extern

Omdat Albert nog te jong is om het landgoed en het personeel te onderhouden, is een extern bedrijf ingeschakeld. Het externe bedrijf stelt dat het veel goedkoper is om mensen in te huren voor bepaalde klussen dan om werknemers fulltime in dienst te houden.

Geen werk

Die werknemers wonen bovendien gratis, of tegen een zeer laag tarief, op het landgoed. Sommigen zijn al 36 jaar in dienst. Zij lopen nu her risico om hun baan en woonruimte kwijt te raken. Omdat ze geen verdere opleiding hebben gevolgd en in de nabije omgeving praktisch geen werk te vinden is, zijn ze bang dat ze in de bijstand komen en hun gezin niet meer kunnen onderhouden.

Blijven wonen

Het bedrijf heeft ondertussen over de situatie nagedacht en wil de werknemers aanbieden om wel op het landgoed te blijven wonen, op voorwaarde dat ze allen een klein bedrag aan huur betalen. Maar dat neemt het tekort aan banen in de regio, en de zorgen van de werknemers, niet weg. Dat meldt Metro UK.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongen (12) erft gigantisch landgoed
Sluiten