Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 6 nov 2016

‘IS gebruikt 600 honden met bommen in strijd Mosul’

Niet alleen mensen, maar ook honden worden door Islamitische Staat in gezet als middel bij aanslagen. In de strijd om de stad Mosul gebruikt de terroristische groepering 600 honden die gewapend met bommen het Iraakse leger te lijf moeten gaan. Dit meldt IRNA.

Via een afstandsbediening laten de strijders van IS de bommen exploderen, vertelt officier Fahmi Abbas aan IRNA. Het is een andere tactiek van IS, die er alles aan proberen te doen om de Irakezen buiten de grenzen van Mosul te houden.

De strijd om Mosul

Volgens Abbas zijn de Irakezen op de hoogte van de met bommen bepakte honden en kunnen ze op die manier niet verrast worden. Het is onvermijdelijk voor IS dat het Irakese leger steeds dichterbij het terugwinnen van Mosul komt.

IS heeft Mosul al ruim twee jaar in handen en het is een van de grootste steden waar IS de scepter zwaait. Zaterdag won het Iraakse leger Hammam al-Alil terug, een plaats op zo’n 15 kilometer afstand van Mosul. Dit meldt Reuters. Volgens de politiechef is de stad weer geheel in handen van de Irakezen.

Verschillende mensen voorspelden al dat de strijd om Mosul lang kan gaan duren. Zondag sloeg IS bijvoorbeeld weer terug door het inzetten van autobommen en verschillende hinderlagen. De Irakezen en hun bondgenoten hebben echter met luchtsteun en zwaar geschut een grote kans om Mosul weer in Iraakse handen te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘IS gebruikt 600 honden met bommen in strijd Mosul’
Sluiten