Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 12 nov 2016 / 16:05 uur

Irak geeft videobeelden luchtaanvallen Mosul vrij

Het Iraakse Ministerie van Defensie heeft zaterdag helikopterbeelden vrijgegeven van luchtaanvallen die worden uitgevoerd op de stad Mosul. Het leger probeert deze stad te veroveren van terreurgroep Islamitische Staat. De doelen die in de video worden geraakt, zouden in handen zijn van IS.

Grote stofwolken bedekken het gebied, nadat de bommen worden afgevuurd. Sinds het leger de stad probeert terug te krijgen, zijn er al 763 aanvallen uitgevoerd. Volgens het leger zijn er al vijf opslagplaatsen met munitie vernietigd, 19 autobommen, 15 motoren, vier huizen vol met bommen en 46 verstopplekken. Daarbij zouden 877 strijders van IS en zeven snipers zijn omgekomen.

De special forces teams van het Iraakse leger zijn vrijdag verder doorgedrongen in de stad, ondanks hevige tegenwerking van Islamitische staat. De IS-strijders gebruiken burgers in feite als schild, door verschillende buurten in hun greep te houden. Verslaggever Olaf Koens schreef al op Twitter dat ‘we vooral niet moeten vergeten dat hier honderdduizenden onschuldige burgers wonen’.

De strijd om Mosul is de meest complexe militaire operatie in Irak in de afgelopen dertien jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Irak geeft videobeelden luchtaanvallen Mosul vrij
Sluiten