Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 7 nov 2016 / 14:28 uur

Indiase tiener met kromme nek onverwachts overleden

Een jongen uit India die enkele maanden geleden een levensveranderende operatie onderging waardoor hij eindelijk weer rechtop kon kijken, is overleden. Mahendra Ahirwar werd geboren met een kromme nek, maar werd daar onlangs aan behandeld. Vorige week overleed hij compleet onverwachts. Dat meldt The Daily Mail.

Overleden

Volgens zijn moeder Sumitra (36) ging Mahendra na de lunch op de bank liggen om televisie te kijken. Nadat hij twee keer had gehoest, vroeg hij zijn moeder hem over zijn borst te wrijven. Bij de derde hoest overleed de jongen.

Dokter Rajagopalan Krishnan, die in februari van dit jaar de operatie leidde waardoor de jongen eindelijk rechtop kon kijken, is geschokt door de plotselinge dood van de tiener: „Ik vermoed dat er iets met het hart of de longen is misgegaan. Dan zijn er vaak geen symptomen die een teken geven dat er iets mis is. Ik denk dat zijn aandoening en zijn zwakke borstspieren hem uiteindelijk fataal zijn geworden.”

Volgens Krishnan was Mahendra „een van de dapperste kinderen” die hij in zijn loopbaan heeft ontmoet: „De lach op zijn gezicht toen zijn hoofd niet meer wegzakte, is voor mij een van de beslissende momenten geweest waarop ik heb besloten om kinderen met spieraandoeningen te opereren”, stelt hij. „Ik weet zeker dat zijn afwezigheid gevoeld wordt door iedereen die bij zijn zorg betrokken was. Nadat zijn nek was rechtgezet was zijn lach stralender dan de zon.”

Dromen in duigen

Vader Mukesh Ahirwar (42) en zijn moeder Sumitra hebben laten weten verscheurd te zijn door de dood van hun zoon. „Ik had zoveel plannen en dromen voor hem. Ik wilde hem groot laten worden. Hij droomde ervan een winkel te openen en wij zouden hem helpen. Die dromen zijn nu allemaal verwoest”, aldus moeder Sumitra.

Mahendra is afgelopen weekend gecremeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Indiase tiener met kromme nek onverwachts overleden
Sluiten