Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 25 nov 2016 / 13:22 uur

Veel animo voor reanimatieles na heldendaad Ibo

Het Rode Kruis in de regio Rotterdam merkt een stijging van het aantal mensen dat zich opgeeft voor reanimatieles. De stormloop houdt mogelijk verband met de heldendaad van brandweerman Ibrahim Erüre (34). De Rotterdammer wist afgelopen maandag een 1-jarige jongetje in leven te houden door adequaat optreden.

Opvallend

Een woordvoerder van het Rode Kruis laat weten de stijging opvallend te vinden. „Ik weet niet of er een verband bestaat, maar de vele aanmeldingen zijn opvallend. Het is geweldig als dit door de heldendaad van deze meneer komt.” Aanstaande dinsdag wordt er aan duizend mensen een gratis reanimatiecursus van de Hartstichting in De Kuip gegeven. Die zit nagenoeg vol.

Reageer op artikel:
Veel animo voor reanimatieles na heldendaad Ibo
Sluiten