Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 3 nov 2016 / 15:37 uur

Held: oude man tackelt dief

Een moedige oude man is plotseling een held geworden in Chili. De 84-jarige man zag vorige week een dief wegvluchten en besloot hem te laten struikelen. Helaas werd de oude man slachtoffer van zijn eigen heldendaad en belandde hij in het ziekenhuis.

De diefstal vond plaats bij een juwelier in een winkelcentrum in Santiago. Toen Raul Munoz een jongeman zag wegrennen, twijfelde hij geen moment en deelde hij een karateschop uit. De actie verliep echter anders dan gepland: de oude man kwam zelf op de grond terecht en raakte bewusteloos. Hij moest met een hersenschudding worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Instinct

Munoz vertelt dat zijn instinct het overnam. „Plotseling zagen we een confrontatie en een meisje begon te schreeuwen: ‘Grijp hem, stop hem, bewaking!’ En hij ging vlak langs mij heen, dus ik stak mijn been uit”, vertelt Munoz. Daarna ging het mis: „Plots verdween ik van de wereld, ik wist niet wat er gebeurde.”

Munoz’ vrouw, Guillermina Fuentes, was getuige van het voorval. Ze was zo geschrokken dat ze volgens Munoz vier uur lang niet tegen hem sprak. „Ik dacht dat hij dood was, hij reageerde niet. Dus ik zei tegen hem: ‘Waarom deed je dat? Ik maakte mij zorgen!’”, aldus Fuentes.

Gelukkig werd de minderjarige dief in zijn kraag gegrepen door een naburige winkeleigenaar. Hij is samen met zijn 43-jarige moeder gearresteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Held: oude man tackelt dief
Sluiten