Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 nov 2016 / 10:54 uur

HDP legt werk in Turks parlement neer na arrestaties

De pro-Koerdische HDP legt haar werk in het Turkse parlement neer. Een woordvoerder van de partij zei zondag tegen de krant Hürriyet dat dit besluit is genomen naar aanleiding van de aanhouding van een aantal volksvertegenwoordigers.

De woordvoerder zei dat de parlementariërs verstek zullen laten gaan bij vergaderingen van het voltallige parlement en van parlementaire commissies.

Eind vorige week pakte de Turkse politie de twee voorzitters van de HDP en een aantal parlementariërs van de partij op. HDP zou banden onderhouden met de Koerdische PKK. Die wordt door de Turkse regering, de Verenigde Staten en Europa als een terroristische organisatie gezien. HDP is de twee na grootste partij in het Turkse parlement met 59 van de 550 zetels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HDP legt werk in Turks parlement neer na arrestaties
Sluiten