Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 1 nov 2016 / 07:50 uur

Gevangene (79) weigert voorwaardelijke vrijlating

Een 79-jarige gevangene in het Amerikaanse Philadelphia heeft een aanbod om voorlopig vrij te komen geweigerd. Joseph Ligon is van mening dat hij lang genoeg achter slot en grendel heeft gezeten en wil definitief vrij worden gelaten. Dat meldt The Philadelphia Inquirer.

Levenslang

Het is 63 jaar geleden dat de toen 15-jarige Joseph betrokken was bij het doodsteken van twee mannen. Hij werd daarvoor veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Het Amerikaanse hooggerechtshof oordeelde in januari dat jeugdgevangenen uitzicht moeten hebben op voorwaardelijke vrijlating, ook als ze levenslang worden veroordeeld. Dat bood kansen voor zo’n 300 gevangen uit Philadelphia, waaronder Joseph.

Principekwestie

Toen hij werd benaderd om onder strikte voorwaarden de gevangenis te verlaten, weigerde hij echter: „Zijn visie is: hij heeft er lang genoeg gezeten”, legt zijn advocaat Bradley Bridge uit. „Hij wil geen proeftijd of strenge voorwaarden. Hij wil gewoon vrij worden gelaten.”

Tot nu toe hebben zo’n 65 gevangen een aanbod gehad om onder voorwaarden vrij te komen, van zo’n 26 anderen zal de veroordeling opnieuw worden bekeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gevangene (79) weigert voorwaardelijke vrijlating
Sluiten