Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 20 nov 2016 / 08:20 uur

‘Gang in Rio schiet politiehelikopter uit de lucht’

In Rio de Janeiro is zaterdagnacht een politiehelikopter neergestort. Zeker vier agenten zijn als gevolg van de crash om het leven gekomen. Volgens de BBC gebeurde dit nadat ze vanaf de grond beschoten werden door een lokale gang.

Op de geluidsopname van de helikopter die de crash overleefd heeft, is te horen dat er veel geschoten wordt. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er nog onderzocht wordt of dat ook de daadwerkelijke toedracht van de crash is geweest.

Eerdere gecrasht

Het zou niet de eerste keer zijn dat er een politiehelikopter wordt neergeschoten door gangs. In 2009 werd er als gevolg van een schietgevecht een helikopter gedwongen tot een noodlanding op een voetbalveld. Hierbij kwamen de twee inzittenden om het leven.

In 2010 werd er een programma opgezet om de drugsmaffia in de favela’s van Rio te controleren. Lange tijd leek dit de goede richting op te gaan, maar de laatste twee jaar neemt de criminaliteit weer toe. Dit jaar waren er eind september al 3.649 moorden gepleegd, een stijging van 18 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Gang in Rio schiet politiehelikopter uit de lucht’
Sluiten